recept: Hagymás rostélyos, Kifőzde
Hagymás rostélyos
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

4 szép szelet marhafelsál,
4-5 nagyobb fej vöröshagyma,
70 dkg krumpli,
zsír, olaj, bors, mustár,
flekken fűszerkeverék, só





A húst négy szeletre vágom, megkenem mustárral, megszórom sóval, törött borssal, és kb. egy óra állás után bő, forró zsírban mindkét oldalán jól átsütöm, majd kevés vízzel felengedve, fedő alatt puhára párolom.
A hagymát karikára vágom, lesózom és összekeverem annyi finomliszttel, amennyit felvesz. Bő, forró olajban, több adagban pirosra sütöm, leszűrve jénai edénybe teszem, hogy ne hűljön ki. (Rengeteg hagymával szeretem!)
A krumplit kb. 2 centis kockára vágom, és zsír, olaj és vaj keverékében megsütöm. (Ha fondorlatos kedvemben vagyok, a hagyma olaját szűröm hozzá.)
Tálaláskor a húsra halmozom a hagymát és meglocsolom a hús szaftjával.
Mustárt is adok mellé, szinte minden savanyúság illik hozzá.



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JL - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése időigényes.


Kapcsolódó anyagok: savanyú uborka
 kovászos uborka
 uborkasaláta
 paradicsomsaláta
 serpenyős rostélyos

Forrás: a ´Vígmatróz´-ban ettem igen finomakat a 70-es években, egyike kedvenc ételeimnek.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 1998.09.01. Utoljára frissítve: 2009.03.07.
Utolsó megtekintés: több, mint 3 napja (2024-04-30 12:35:45 - 3.3)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez